cytrynowa pycha

Niezrażona brakiem entuzjazmu małżonka do ‚kapkejsów’ (cupcakes) rzuciłam się w wir produkcji.

Nauczka na przyszłość – czytać dokłaniej opakowania produktów, zwłaszcza kiedy pisze jak wół, że nie zawiera końcówek dekorujących, a jedynie woreczki do wyciskania kremu…

Oto efekt produkcji – cytrynowo-makowa babeczka z kremem cytrynowym. Tradycyjny krem do cupcakes robi się z cukru pudru i masła. W tym przypadku użyty został naturalny brązpwy cukier puder z dodatkiem soku z cytryy, esencji cytrynowej na alkoholu i kilkoma kroplami żłótego barwnika spożwyczego.

 

lemon poppy seed cupcake | cytrynowo-makowa babeczka z lukrem / kremem cytrynowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s