cztery rożki później

Podczas kiedy jaśnie nam królująca Elka moknie na jubileuszwej paradzie ponad 1000 statków, łodzi i innych jednostek pływających na Tamizie, zabrałam się za przygotowanie scones* (z przepisu Rachel Allen**) z dżemem truskawkowym i clotted cream***, na życzenie małżonka.

Osobiście wolałabym cytrynowe babeczki z makiem (lemon and poppyseed cupcakes), ale czego się nie robi dla facetów… Może sobie upiekę, jak J wybędzie w kolejną podróż służbową do braci Czechów we wtorek. W każdym bądź razie scones pachną ładnie. Teraz czekamy aż ostygną i będzie można zacząć się tuczyć.

Pięć minut później…

Pycha!

* scones – bułeczki, rożki podawane na ciepło
** Rachel Allen – irlandzki odpowiednik Nigelli Lawson
*** clotted cream – bardzo gęsta śmietana (zbierana z podgrzewanego mleka, popularna w południowo-zachodniej Anglii)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s